Choix langue

FAQ

Veel gestelde vragen

 

Waar zijn jullie gevestigd?

Wanneer zijn jullie geopend?

Moeten wij een afspraak maken?

Wanneer vallen jullie promotieperiodes?

Hoe kunnen jullie dergelijke kortingen aanbieden?

Maken jullie ook modellen die niet op de site te zien zijn?

Worden alle huidige modellen op de site getoond?

De trouwring die ik graag zie, is smal en past niet bij mijn toekomstige echtgenoot. Wat kunt u doen?

Wat kost een gravure?

Hoe lang duurt het om de trouwringen te vervaardigen?

Wat zijn de betalingsmodaliteiten?

Hoe lang voor de huwelijksdatum moeten wij onze ringen bestellen?

Worden de trouwringen geleverd in een doosje?

Kunnen wij verschillende modellen kiezen?

Er werd mij verteld dat wit goud geel wordt. Is dat waar?

Zijn modellen met edelstenen fragieler?

Zal mijn trouwring er mooi blijven uitzien?

Hoe kan ik er zeker van zijn dat ik niet ontgoocheld zal zijn over mijn aankoop?

Is het mogelijk dat een trouwring breekt?

Kunnen wij voor onze trouwringen betalen met goud?

Kunnen wij de kleur van het model kiezen?

Aan welke hand wordt de trouwring gedragen?

Wanneer worden de trouwringen aan elkaar gegeven?

Wat wordt er meestal aan de binnenkant van de trouwringen gegraveerd?

Kan er aan de buitenkant van de trouwring een gravure gemaakt worden?

Waarom zeggen jullie dat jullie anders zijn dan andere juweliers?

 

 

 

Waar zijn jullie gevestigd? 

Onze showroom is gelegen te Ath, op de hoek van de Rue Haute en de Rue des Ecriniers, op ongeveer 200 m van de Grand-Place. U kunt een liggingsplan openen door hier te klikken.

 

Wanneer zijn jullie geopend? 

Onze showroom is geopend op de volgende tijdstippen:
Tijdens de week: dinsdag tot vrijdag van 10.00 tot 12.00 u en van 13.00 u tot 17.30 u.
Tijdens de promotieperiode: zaterdag van 10.00 u tot 18.00 u.
Buiten de promotieperiode, zaterdag: gelieve onze kleinhandel te bezoeken (rue Haute 2-4-6)
(9.30 u tot 12.00 u en 13.30 u tot 18.00 u).

 

Moeten wij een afspraak maken?

Het is alleen nodig om een afspraak te maken als u buiten de hierboven opgegeven openingsuren wilt komen.

 

Wanneer vallen jullie promotieperiodes?

Deze periodes vindt u terug in deze rubriek

 

Hoe kunnen jullie dergelijke kortingen aanbieden?

Sommige mensen stellen zich hier vragen bij en hebben twijfels over de herkomst of kwaliteit van onze producten.
Om hen helemaal gerust te kunnen stellen en onze klanten in overeenstemming met de geldende wetgeving te kunnen informeren, hebben wij hierna wat informatie toegevoegd.
Al onze trouwringen worden vervaardigd in onze ateliers te Ath. Deze ateliers zijn al meer dan 25 jaar ononderbroken actief en leveren aan kleinhandelaars in België, Frankrijk en Luxemburg. Onze activiteiten beantwoorden aan de geldende wetgeving, met name wat betreft de kwaliteit van onze edelmetaallegeringen (ons waarrmerk is geregistreerd bij het Munthof). Bij elk paar trouwringen wordt er een garantiecertificaat geleverd. Aan de hand van dit nummer kunt u de productiekenmerken van elke bestelling nagaan.
Sinds enkele jaren bieden wij de eindklant de mogelijkheid om rechtstreeks bij ons bestellingen te plaatsen om hen onklopbare prijzen te kunnen aanbieden.
Daarom zijn wij in staat een aanzienlijke korting te geven op de normale kleinhandelsprijzen.

 

Maken jullie ook modellen die niet op de site te zien zijn?

Als fabrikant die gespecialiseerd is in trouwringen, kunnen wij heel wat voor u doen:
- We kunnen oude modellen opnieuw ontwerpen of reproduceren.
- We kunnen onze modellen aanpassen zodat ze meer aan uw wensen voldoen.
- We kunnen een model uitwerken dat u in gedachten hebt (rekening houdend met de technische fabricatievoorschriften). Op basis van een foto of een ontwerp maken wij voor u een offerte op (vaste prijs niet onderworpen aan promotie).

 

Worden alle huidige modellen op de site getoond?

In principe worden alle modellen die u terugvindt op de site getoond in onze showroom. Het is echter mogelijk dat een nieuw exemplaar nog niet online te zien is als u bij ons op bezoek komt. Het is dus altijd mogelijk dat u aangenaam verrast wordt ...

 

De trouwring die ik graag zie, is smal en past niet bij mijn toekomstige echtgenoot. Wat kunt u doen?

In de meeste gevallen kunnen wij het model voor de man breder maken zodat dit esthetisch beter aansluit bij de grootte van de hand. Dit is eveneens het geval voor vrouwen met grotere handen.

 

Wat kost een gravure?

U kunt kiezen voor een gravure (tijdens de promotieperiodes). Deze worden uitgevoerd in 'Engels' schrift, een traditionele stijl die door onze eigen graveur wordt toegepast.
Over het algemeen bestaat de inscriptie uit de naam van de toekomstige echtgenoten en de trouwdatum, waarbij de positie van de voornamen omgewisseld wordt voor de man en voor de vrouw.
- Trouwring man: Béatrice en Alexandre, getrouwd op 26-06-2010
- Trouwring vrouw: Alexandre en Béatrice, getrouwd op 26-06-2010

 

Hoe lang duurt het om de trouwringen te vervaardigen?

Aangezien wij fabrikant zijn, kunnen wij de fabricatietermijn in noodgevallen probleemloos aanpassen. Als er geen haast bij is, zijn uw ringen ongeveer een maand vóór uw huwelijksdatum klaar en kunt u deze ophalen wanneer dit voor u het best uitkomt. Wij raden u echter aan uw bestelling zo snel mogelijk te komen ophalen.

 

Wat zijn de betalingsmodaliteiten?

U betaalt ons een aanbetaling (30% van het totaal) te bestellen en u betaalt het saldo wanneer u bij uw allianties te verzamelen. U kunt betalen in contanten of Bancontact / Mister. Wij accepteren creditcards voor onze buitenlandse klanten (Blauwe kaart, ...).

 

Hoe lang voor de huwelijksdatum moeten wij onze ringen bestellen?

U kunt uw huwelijksringen relatief lang op voorhand bestellen. U dient bij de bestelling enkel een voorschot te betalen, en wij zorgen ervoor dat de trouwringen een maand voor de ceremonie klaar zijn (of vanaf de gewenste datum).
Extra tip: u kunt op het einde van het seizoen (september) uw bestelling plaatsen voor een huwelijk dat het volgende jaar plaatsvindt; in veel gevallen zult u zo de beste prijs krijgen voor uw ringen. De prijs van het goud stijgt voortdurend, en in dat geval plaatst u uw bestelling aan de prijs van het jaar voorafgaand aan uw huwelijk. Dat is altijd mooi meegenomen!

 

Worden de trouwringen geleverd in een doosje?

U ontvangt de trouwringen in een erg esthetisch kistje dat u voor de ceremonie kunt gebruiken als u geen andere optie kiest (kussen ...).

 

Kunnen wij verschillende modellen kiezen?

Uiteraard. U kunt elk het model kiezen dat u wilt, zelfs als het een koppelmodel betreft.

 

Er werd mij verteld dat wit goud geel wordt. Is dat waar?

Onze witgoudlegering zal niet geel worden aangezien deze palladium bevat, wat zorgt voor een uitermate witte legering. Bij het verschijnen van de patine zal er dus geen enkel kleurverschil merkbaar zijn.

 

Zijn modellen met edelstenen fragieler?

Bij al onze trouwringen wordt ervan uitgegaan dat ze permanent gedragen zullen worden. Daarom zorgen wij ervoor dat de zetting uitermate resistent is en dat er zich rond elke diamant een voldoende dikke laag metaal bevindt om de integriteit ervan te kunnen waarborgen. Mocht een steen per ongeluk toch loslaten of breken, vervangen wij deze gratis overeenkomstig onze levenslange garantie.

 

Zal mijn trouwring er mooi blijven uitzien?

Uw trouwringen zullen na een bepaalde tijd onvermijdelijk een patine krijgen, aangezien u ermee leeft en de ringen alle bewegingen van en contacten met uw hand ondergaan. Deze 'slijtage' beïnvloedt echter uitsluitend het oppervlak van uw ring. Wij kunnen uw ringen probleemloos hun oorspronkelijke glans teruggeven als u ze tijdens een bezoek aan ons atelier even afgeeft (gelieve ons vooraf te contacteren op het nummer 068/28 32 77). Overeenkomstig onze levenslange garantie krijgt u ze van ons gratis als nieuw terug.

Mijn trouwring gaat te veel klemmen. Wat moet ik doen?

Dankzij ons fabricatieproces zonder lassing kunnen uw trouwringen gratis iets ruimer gemaakt worden (dit wordt onmiddellijk gedaan en tegelijkertijd zorgen wij er ook voor dat uw ringen er opnieuw als nieuw uitzien, zoals hierboven beschreven). Als de omtrek echter aanzienlijk gewijzigd moet worden, kunnen wij dit ook voor u doen, maar moet u de ringen enkele dagen bij ons achterlaten. Bij eventuele kosten stellen wij uiteraard eerst een offerte voor u op. Dit is met name het geval voor trouwringen die voorzien zijn van edelstenen.

 

Hoe kan ik er zeker van zijn dat ik niet ontgoocheld zal zijn over mijn aankoop?

Als u ervoor kiest bij ons trouwringen te kopen, kunt u zeker zijn van de volgende punten:

  • Uw trouwringen worden gemaakt met de beste 18-karaatsgoudlegeringen en vallen onder de garantie van ons waarmerk.
  • De gezette diamanten zijn van de beste kwaliteit en er geldt een levenslange garantie voor de zetting ervan.
  • Door uw bestelling rechtstreeks bij de fabrikant te plaatsen, kunt u de stijl van uw trouwringen aanpassen (kleur, andere gesatineerde afwerking, formaat aangepast aan uw hand, grootte op een halve maat na perfect, erg kleine of uitermate grote formaten enz.). Een dergelijke service kunt u niet krijgen bij een kleinhandelaar, aangezien deze zijn bestelling moet plaatsen bij een fabrikant die met een stock werkt.
  • U geniet voor uw trouwringen van een aanzienlijke korting in vergelijking met de normale marktprijs. Dit betekent dat u de kosten gevoelig kunt drukken, dat een relatief verre verplaatsing verantwoord is of dat u voor hetzelfde budget een mooier model kunt kiezen dan hetgeen u voor ogen had.

 

Is het mogelijk dat een trouwring breekt?

Elke trouwring die blootgesteld wordt aan een uiterst krachtige mechanische belasting zal uiteindelijk breken. Deze breuk zal altijd optreden bij de zwakste plaats van de ring (vaak is dit een lasnaad of een zetting). Onze fabricatiemethode zonder lassing garandeert dat deze mechanische belasting uitermate krachtig moet zijn voor de ring zal breken. Mocht dit alsnog voorvallen, zal de kwaliteit van onze legeringen er in de meeste gevallen voor zorgen dat de schade hersteld kan worden.

 

Kunnen wij voor onze trouwringen betalen met goud?

Als u 18-karaatsgoud bezit, kunnen wij de waarde hiervan schatten als oud goud, dat wij zullen recycleren via het zuiveringscircuit. Dit goud zal dus niet gebruikt worden voor uw trouwringen of voor andere ringen. De waarde van het goud wordt afgetrokken van de eindprijs van uw aankoop.

Kunnen wij de kleur van het model kiezen?

U kunt de kleur zelf kiezen: geel goud, wit goud of roze goud. Tweekleurige modellen zijn ook eenkleurig of in twee kleuren naar keuze verkrijgbaar. Aarzel dus niet om ons hierover aan te spreken zodat wij u optimaal advies kunnen geven.

Aan welke hand wordt de trouwring gedragen?

De traditie wil dat wij onze trouwring aan de ringvinger van onze linkerhand dragen (de kant van het hart).

Wanneer worden de trouwringen aan elkaar gegeven?

Een trouwring is vooral een religieus symbool, wat betekent dat de ringen tijdens de religieuze viering worden uitgewisseld.
In het geval van een burgerlijk huwelijk worden de ringen in het gemeentehuis of stadhuis uitgewisseld.

Wat wordt er meestal aan de binnenkant van de trouwringen gegraveerd?

Alles is mogelijk, behalve ingewikkelde tekeningen. Er moet eveneens rekening gehouden worden met de geringe omvang van het geschrift en met de beschikbare plaats (verschilt naargelang de grote van uw vinger).

Kan er aan de buitenkant van de trouwring een gravure gemaakt worden?

Ja, sommige modellen lenen zich daartoe uitstekend. In dat geval gaat het niet om een gravure, maar om een uitfrezing. Het spoor zal dieper zijn, waardoor de uitfrezing langdurig perfect zichtbaar blijft.

Waarom zeggen jullie dat jullie anders zijn dan andere juweliers?

Wij zijn anders omdat wij zowel fabrikant als ontwerper zijn. In Wallonië blijven wij bijvoorbeeld de enige fabrikant van trouwringen. Bovendien geeft u jonge werknemer de kans hun waarde te bewijzen.